Tarieven

Onze tarieven overzichtelijk weergegeven

Bij Steenbergen & Klooster Juristen vinden we dat onze expertise en hulp tegen een reëel tarief beschikbaar moet zijn. Ook willen wij graag eerlijk, transparant en duidelijk zijn over de prijzen die wij hanteren. 

Kosten Steenbergen & Klooster Juristen

Vaste prijsafspraak

Steenbergen & Klooster Juristen staan voor een moderne en nieuwe manier van factureren. Wij geven er de voorkeur aan om vaste prijzen af te spreken. Zo heb je duidelijkheid over de kosten, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en word je niet maandelijks geconfronteerd met een terugkerende factuur.  Wel zo prettig, vinden wij. Tijdens het eerste gesprek krijg je een nadere uitleg over de opbouw van de vaste prijs en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. 

Uurtarieven

Is een vaste prijs niet haalbaar of wil je liever dat wij op basis van ons uurtarief werkzaamheden voor je verrichten? Ook dan kun je bij ons terecht. Wij hanteren een scherp uurtarief van € 110, – ex btw voor particulieren en € 140, – ex btw voor ondernemers. Vaak kunnen wij ook nu een inschatting maken van de werkzaamheden en de kosten. Verborgen kosten zoals ‘kantoorkosten’ rekenen wij niet. 

Noodzakelijk kosten van derden, zoals griffierechten en deurwaarderskosten worden daarnaast apart in rekening gebracht. Deze kosten zijn ook van tevoren goed in te schatten, waardoor jij ook nu van tevoren weet waar je aan toe bent. 

Gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging)

Bij Steenbergen & Klooster Juristen vinden wij dat iedereen recht moet hebben op deskundige en goede juridische hulp. Hierom staan wij ook regelmatig mensen bij die recht hebben op een toevoeging (gefinancierde rechtsbijstand). Bij een intakegesprek bespreken wij of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand (de toevoeging). Hiervoor is het van belang dat je eerlijk bent over je inkomen en vermogen, omdat de eigen bijdrage hierop gebaseerd wordt. 

De noodzakelijke kosten van derden, bijvoorbeeld de griffierechten en deurwaarderskosten, vallen niet onder een toevoeging en zullen apart gefactureerd worden. 

Intake- en adviesgesprek

Het intakegesprek van 30 minuten is bij ons geheel vrijblijvend en gratis. 

Wil je een uitgebreid juridisch adviesgesprek waar veel inhoudelijk advies gegeven wordt op jouw juridische vragen, dan brengen wij een vast uurtarief van € 90,- ex btw in rekening. Besluit je toch hulp van ons kantoor te willen, dan nemen wij deze kosten op ons en hoef je voor het adviesgesprek niets te betalen.  

Overige diensten

Voor het toetsen en opstellen van overeenkomsten en documenten hanteren wij vaste tarieven. Ook bieden wij complete AVG-scans, workshops en inhouse trainingen aan tegen vaste prijzen. Meer informatie over deze diensten en de prijzen kan je vinden op de individuele pagina’s. 

Opstellen losse overeenkomsten
Controleren overeenkomsten
AVG-pakket
Inhouse training