Second opinion

Professioneel, betrokken en toegankelijk

Altijd binnen 24 uur (op werkdagen) een reactie

Afspraken in de avond en op locatie ook mogelijk

Altijd goede dienstverlening & service

Wij werken ook met eigen bijdrage (toevoeging)

Juridisch second opinion

Een second opinion vraag je vaak aan als je twijfelt over je huidige rechtsbijstandverlener, advocaat of jurist. Je vraagt jezelf bijvoorbeeld af of het  advies, de beoordeling of de aanpak juist is. Of je bent het niet eens met de behandeling of het advies. Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom jij twijfelt over de aanpak van je huidige advocaat, jurist of rechtsbijstandsverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het niet goed luisteren naar jouw wensen en vragen;
  • Trage reacties naar jou, maar ook naar de tegenpartij;
  • Een advies ontvangen zonder goede onderbouwing;
  • Halfslachtig opgestelde processtukken;
  • Of een zitting bij de rechter die tegengevallen is. 

In deze en andere gevallen kan het handig zijn om een second opinion van een van onze juristen aan te vragen. 

Intakegesprek second opinion inplannen  

Een second opinion aanvragen? Leg je zaak vrijblijvend voor aan een van onze juristen.  Onze professioneel, betrokken en toegankelijke juristen staan je graag te woord. 

Stappenplan second opinion

  • Stap 1, Intakegesprek.

Neem allereerst gerust contact met ons kantoor op. Wij bespreken tijdens een vrijblijvend gesprek waar jouw zaak over gaat, waarom jij twijfelt over de aanpak en welke vragen je hebt. Tijdens dit gesprek krijg jij ook uitleg over de gang van zaken bij een second opinion. Mocht je willen dat wij een second opinion uitvoeren, dan laat je alle dossierstukken bij ons of deze stuur je per e-mail naar ons toe. 

  • Stap 2, beoordeling.

Na de intake wordt jouw dossier doorgenomen. Wij beoordelen alle stukken kritisch en onafhankelijk. Onze juristen lopen door de feiten, de gebeurtenissen, jouw standpunten en die van de tegenpartij en de aanpak van het dossier. Ook nemen wij tijdens de beoordeling al jouw vragen mee, zodat wij deze kunnen beantwoorden. 

  • Stap 3 advies.

Na beoordeling, ontvang jij een uitgebreid advies. Hierin geven wij aan wat onze beoordeling is en welke mogelijkheden er eventueel nog zijn. Ook zullen wij eerlijk aangeven of wij het vermoeden hebben dat er wellicht een andere aanpak nodig is. De eventuele andere aanpak bespreken wij uiteraard uitgebreid met jou, zodat jij uiteindelijk ook weer achter je eigen zaak staat. 

Wij geven raad!

Blijf niet rondlopen met vragen en twijfels

Gratis second opinion

In sommige gevallen is een second opinion gratis. De meeste rechtsbijstandsverzekeraars (waaronder DAS, Achmea, ARAG en SRK) hebben namelijk in hun voorwaarden opgenomen dat zij de kosten voor een second opinion vergoeden. Hierdoor hoef jij in principe niets te betalen en heb je recht op een gratis second opinion.

Mocht de rechtsbijstandverzekeraar niets vergoeden of wil je een second opinion van een zaak die onder behandeling is van een advocaat of jurist? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.