Incasso

Professioneel, informeel en toegankelijk
Wij handelen snel tijdens het incassotraject
Wij adviseren, bemiddelen en onderhandelen.
Wij procederen bij de rechtbank.

Incasso

Het kan zomaar gebeuren dat je een factuur hebt verstuurd en de debiteur deze helemaal vergeet. Een keertje een herinnering versturen is natuurlijk niet erg, maar als je debiteur vaker zijn afspraken niet nakomt begint dit vaak erg vervelend te worden. Jij als ondernemer kan dan besluiten een incassotraject te starten zodat je factuur uiteindelijk toch betaald wordt. 

Altijd binnen 24 uur (op werkdagen) een reactie

Altijd goede dienstverlening & service

Afspraken in de avond en op locatie mogelijk

Incassotraject

Als je een factuur hebt verstuurd naar je klant voor jouw geleverde diensten of producten dan mag je ervan uitgaan dat je debiteur tijdig betaald. Als je klant niet betaald, dan raak je logischerwijs gefrustreerd en op een gegeven moment is ook jouw grens bereikt. Immers heb je meerdere malen herinneringen gestuurd en ondanks je moeite blijft de debiteur in gebreke. Op dat moment raden wij aan om het incassotraject uit handen te geven. Vaak geeft dit net meer (in)druk waardoor de debiteur uiteindelijk toch gaat betalen. 

Incassotraject minnelijke procedure

In de minnelijke procedure schrijven wij je debiteur snel aan zodat er zo snel mogelijk een oplossing gevonden wordt. In de brieven, geven we de juiste juridische onderbouwing zodat de brief ook helder en duidelijk is voor je debiteur. Indien mogelijk kunnen we met je debiteur een betalingsregeling afspreken welke wij uiteraard bewaken. Dit alles doen wij in overleg met jou. 

Voor de minnelijke procedure hoef jij niets te betalen. De debiteur betaald namelijk de wettelijke incassokosten. De minnelijke procedure behandelen wij op no cure – no pay. Mochten wij geen resultaat behalen dan overleggen wij uiteraard met jou voor het starten van een gerechtelijke procedure.

Incassotraject gerechtelijk procedure

Als je debiteur niet betaald heeft dan kan je ervoor kiezen om een gerechtelijke procedure te starten. Wij kunnen je ook hier in bijstaan. 

We beginnen uiteraard met de dagvaarding en het verlenen van juridische bijstand tijdens de zitting. Mocht je debiteur verweer indienen, dan kunnen wij ook hierop reageren. Door het vonnis van de rechter kan er bijvoorbeeld beslag gelegd worden op de bankrekening van je debiteur waardoor je uiteindelijk het geld krijgt. 

Bij de gerechtelijke procedure moet je een vast bedrag voorschieten om alle kosten voor de procedure te dekken. Deze kosten worden wel weer verhaald op de debiteur in de procedure. 

Onbetaalde factuur?

Blijf niet rondlopen met een onbetaalde factuur en de bijbehorende kopzorgen

Onbetaalde facturen? Schakel Steenbergen & Klooster Juristen in! 

Als jouw facturen onbetaald zijn en blijven is het verstandig om snel actie te ondernemen. Je debiteur kan namelijk in financiële problemen zitten, maar ook jij kan bij te veel wanbetalers in de problemen komen. 

Wij komen graag met je in actie om achter jouw verdiende geld aan te zitten. Onze juristen hebben een ruime kennis van de wet en wij kijken naar alle mogelijkheden om alsnog jouw welverdiende geld te krijgen. 

Steenbergen & Klooster Juristen

Professioneel, informeel en toegankelijke hulp
No cure - no pay aanpak
Betrouwbare incasso juristen
Binnen 24 uur een reactie

Stuur ons een bericht. Je krijgt dezelfde (werk)dag nog een reactie!