Arbeidsrecht voor werknemers

Professioneel, betrokken en toegankelijk

Altijd binnen 24 uur (op werkdagen) een reactie

Altijd goede dienstverlening & service

Afspraken in de avond en op locatie mogelijk

Arbeidsrecht en arbeidsovereenkomst voor werknemers

Wie een baan in loondienst heeft, krijgt als werknemer te maken met het arbeidsrecht en de arbeidsovereenkomst. Het arbeidsrecht regelt de verhoudingen tussen werkgever en werknemer. Regels over loon, opzegtermijn en ontslag staan daarbij centraal. Elke werknemer heeft rechten en plichten, dient zich te houden aan regels en moet zich als een goed werknemer gedragen. Datzelfde geldt ook voor werkgevers. Dit alles staat beschreven in de arbeidsovereenkomst.

Juridisch advies en hulp bij arbeidsrecht en arbeidsovereenkomst

Soms loopt de verhouding tussen de werkgever en werknemer niet soepel of heeft de werkgever een andere interpretatie van de regels in de arbeidsovereenkomst dan de werknemer. Dan kan een geschil ontstaan. Snel en vakkundig juridisch advies en ondersteuning bij geschillen op het gebied van arbeidsrecht en de arbeidsovereenkomst, is dan goud waard. Dat kan bij Steenbergen & Klooster Juristen op diverse gebieden:

Ook als je ambtenaar bent en een conflict hebt met je werkgever, kan je bij Steenbergen & Klooster Juristen terecht. Als ambtenaar val je onder het arbeidsrecht of het ambtenarenrecht. In beide rechtsgebieden staan onze juristen je bij met advies en hulp.

Vroegtijdig adviesgesprek arbeidsrecht

Soms kan het voorkomen dat je een arbeidsrechtelijk probleem of procedure ziet aankomen. Dan is het verstandig om te weten wat jouw rechten en plichten als werknemer zijn. Voor een eerstelijns juridisch advies kun je telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Heb je toch liever een uitgebreid en inhoudelijk juridisch adviesgesprek, dan kun je hiervoor een afspraak met ons inplannen. Een juridisch adviesgesprek kan bij ons op kantoor, telefonisch of via online videobellen. Tijdens het adviesgesprek krijg je professioneel en inhoudelijk juridisch advies en vertellen wij je precies wat je rechten en plichten zijn.

Arbeidsrecht en ontslag

Dreiging tot ontslag of daadwerkelijk ontslag heeft een grote impact op het (privé)leven van een werknemer. Als werknemer word je in veel gevallen extra beschermd en kan een werkgever niet zomaar overgaan tot ontslag. Ben je het niet eens met het ontslag, neem dan contact op met een van onze juristen. Wij geven je duidelijkheid in de procedure en in het eventueel aanvechten van een onterecht gegeven ontslag.

Hulp en advies bij arbeidsrecht en arbeidsovereenkomst

Soms zie je een probleem op het gebied van arbeidsrecht vooraf aankomen. Dan is het verstandig je te laten informeren over je rechten en plichten als werknemer. De juiste juridische hulp zorgt voor een grondige, snelle en juiste oplossing van een conflict op het gebied van arbeidsrecht tussen werknemer en werkgever. Steenbergen & Klooster Juristen helpt met advies, bemiddeling en een eventuele procedure bij de kantonrechter. Je staat er niet alleen voor: onze juristen staan voor je klaar!

Stuur ons een bericht. Je krijgt dezelfde (werk)dag nog een reactie!