Arbeidsrecht voor werkgevers

Professioneel, betrokken en toegankelijk

Altijd binnen 24 uur (op werkdagen) een reactie

Altijd goede dienstverlening & service

Afspraken in de avond en op locatie mogelijk

Arbeidsrecht voor werkgevers 

Het arbeidsrecht regelt in Nederland de verhouding tussen werkgever en werknemer. Voor de wet ben je als werkgever de sterkere partij, in een gerechtelijke procedure juist de zwakkere. De wet biedt de werknemer nu eenmaal meer bescherming. Vanuit het perspectief van de werknemer is dat logisch: deze is financieel afhankelijk van de werkgever. Anderzijds sta jij als werkgever direct een punt achter. Daar staat tegenover dat een werknemer – evenals een werkgever – rechten en plichten heeft, zich dient te houden aan regels en zich als een goed werknemer moet gedragen.

Juridisch advies en hulp bij arbeidsrecht voor werkgever

Soms loopt de verhouding tussen de werkgever en werknemer niet soepel of heeft de werkgever een andere interpretatie van de regels in de arbeidsovereenkomst dan de werknemer. Dan kan een geschil ontstaan. Snel en vakkundig juridisch advies en ondersteuning bij geschillen op het gebied van arbeidsrecht is dan goud waard. Dat kan bij Steenbergen & Klooster Juristen op diverse gebieden:

  • Het adviseren over welke arbeidsovereenkomst het meest geschikt is;
  • Het opstellen van een arbeidsovereenkomst
  • Het opstellen van een personeelshandboek (bedrijfsreglement);
  • Het begeleiden en adviseren over personeel;
  • Het opstellen van een vaststellingsovereenkomst;
  • Het voeren van onderhandelingen over de voorwaarden van een vaststellingsovereenkomst met de werknemer;
  • Het adviseren over ontslag;
  • Het voeren van ontslagprocedures; 
  • Conflictbemiddeling.
  • Het adviseren over en het begeleiden bij problemen met personeel.

Adviesgesprek voor werkgevers

Wil je als werkgever juridisch advies arbeidsrecht, dan hebben wij verschillende manieren om met ons in contact te komen. Voor een eerstelijns adviesgesprek kun je ons telefonisch of via e-mail bereiken. Liever een uitgebreid en inhoudelijk juridisch advies? Dan plannen we graag een gesprek met je in. Dat kan bij jou op locatie of op ons kantoor in Gilze-Rijen of in Zoetermeer, telefonisch of via videobellen. Tijdens het gesprek krijg je een professioneel advies waar je ook écht iets mee kunt, en vertellen we je precies wat je rechten en plichten zijn.

Meer dan juridisch advies alleen

Steenbergen & Klooster geeft méér dan alleen een goed juridisch advies, en gaat daarin een stapje verder dan andere juridisch adviesbureaus. Zo zijn onze juristen, naast het geven van advies, dagelijks bezig met het opstellen van diverse arbeidsrechtelijke documenten en contracten, het voeren van onderhandelingen en gerechtelijke procedures bij diverse rechtbanken door heel Nederland.

Procederen

Ook voor diverse buitengerechtelijke en gerechtelijke procedures kun je bij ons voor juridisch advies arbeidsrecht terecht. In veel gerechtelijke procedures ben je niet verplicht een (duurdere) advocaat in te schakelen. Juristen van Steenbergen & Klooster kunnen je hierin ook bijstaa. Wij hebben een ruime ervaring in het voeren van gerechtelijke procedures bij de Kantonrechter en Bestuursrechter.​

Stuur ons een bericht. Je krijgt dezelfde (werk)dag nog een reactie!