Ambtenarenrecht

Professioneel, betrokken en toegankelijk

Grondige kennis en ervaring
Wij adviseren, bemiddelen en onderhandelen.
Wij procederen bij de rechtbank.

Het ambtenarenrecht

Per 1 januari 2020 is de wet normalisering rechtspositie ambtenaren van toepassing. Hierdoor valt een grote groep ambtenaren onder het ‘normale’ arbeidsrecht. Voor een kleine groep ambtenaren werkzaam voor een overheidsinstelling geldt nog wel het ambtenarenrecht.Het ambtenarenrecht blijft gelden voor:

  • Medewerkers van de politie;
  • Medewerkers van defensie;
  • Rechters;
  • Officieren van justitie;
  • Politieke ambtsdragers.

Voor deze ambtenaren blijven de Algemene wet Bestuursrecht en de specifieke wetten en regels per functie gelden. Een conflict tussen werkgever en werknemer zal hierdoor via de regels van het bestuursprocesrecht opgelost moeten worden. Juist al deze verschillende regelingen maakt het ambtenarenrecht vaak een wirwar van regels en wetten. Een gespecialiseerde jurist met kennis en ervaring kan dan het verschil maken. De meest voorkomende vraagstukken waar wij bij kunnen helpen zijn: 

  • Integriteitsschending;
  • Plichtsverzuim;
  • Disciplinaire maatregelen;
  • Ontslag als ambtenaar;
  • De vertrekregeling.

Altijd binnen 24 uur (op werkdagen) een reactie

Afspraken in de avond en op locatie ook mogelijk

Altijd goede dienstverlening & service

Wij werken ook met eigen bijdrage (toevoeging)

Ambtenarenrecht jurist 

Een jurist is bij een procedure binnen het ambtenarenrecht niet verplicht, maar wel verstandig. Het bestuursrecht en de bijbehorende regelingen zijn vaak lastig te begrijpen en een jurist die u hierbij kan helpen en snel kan inspelen op de termijnen voorkomt veel problemen. Steenbergen & Klooster Juristen heeft al veel ambtenaren juridisch advies gegeven en bijgestaan met een procedure tegen de werkgever. Wil je hulp of een advies over jouw positie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Juridisch adviesgesprek Ambtenarenrecht

Wil je als ambtenaar juridisch advies, dan hebben wij verschillende manieren om met ons in contact te komen. Voor een eerstelijns adviesgesprek kun je ons telefonisch of via e-mail bereiken. Liever een uitgebreid en inhoudelijk juridisch advies? Dan plannen we graag een gesprek met je in. Dat kan bij jou op locatie of op ons kantoor in Gilze-Rijen of in Zoetermeer, telefonisch of via videobellen. Tijdens het gesprek krijg je een professioneel advies waar je ook écht iets mee kunt, en vertellen we je precies wat je rechten en plichten zijn.